Kuchnia Tajgołki

Zawsze smacznie, zawsze zdrowo. Sprawdź naszą kuchnię

Kuchnia Tajgołki

Tradycyjna kuchnia polska

Wychowana w tradycji kuchni polskiej staram się przywoływać wspaniałe smaki dzieciństwa, kiedy szynka smakowała szynką, dżemy pełne były owoców, a przyrządzane potrawy smakowite i pachnące. Nie poszukuję super wyrafinowanych smaków, bo te, które znam z dzieciństwa, są wystarczająco dobre.

Jestem zwolenniczką kuchni świadomego odżywiania połączonej z elementami makrobiotyki, w której mięso, ryby i nabiał stosowane są z należytym umiarem w zależności od pory roku.  Wierzę, że jesteśmy tym, co jemy i dlatego przykładam dużą wagę do odżywiania.

Kuchnia wegetariańska

Cztery lata eksperymentowania z kuchnią wegetariańską i makrobiotyczną, zachwyciły mnie jej prostotą i nowymi smakami. Pełnowartościowe oleje, pełnoziarniste mąki, różnorakie fasole i grochy, a także ziarna, orzechy i suszone owoce stanowiły dla mnie miłe odkrycie. W kuchni wegetariańskiej wykorzystuję makrobiotykę. Jej zdrowotne oddziaływanie oraz energetyzującą siłę odczułam na własnym przykładzie. Staram się gotować tak, aby lekkość potraw łączyć z ich wartością energetyczną i odżywczą.